woensdag 24 oktober 2012

Slobodan Radojev Mitric - korte biografie


Slobodan Radojev Mitric, alias Karate Bob, is een voormalige Joegoslavische top contra-inlichtingen agent die, na overgelopen te zijn naar het Westen in 1973, benoemd werd tot Wereld Directeur van Reserve Police-International (RPI) dat destijds nog in Tucson, Arizona in de VS gevestigd was. Hij is naast dichter, toneelschrijver en kunstenaar ook een Karatemeester 10de Dan en criminoloog met een eredoctoraat in de rechten van het Arizona College van Politiewetenschap (1986).

De titelpagina van dit boek vertoont het gebouw van de AIVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) in Rijswijk met het embleem van die dienst: drie boven elkaar zwemmende visjes.

De schrijver woont en werkt al vanaf 1973 in Amsterdam als ongewenste vreemdeling onder permanente dreiging om, ondanks een rechterlijk verbod uit 1986 daarop en ondanks door zijn in De gouden tip  beschreven verdienste voor de Nederlandse Kroon, door de overheid naar zijn geboorteland gedeporteerd te worden. Hier wacht hem een zekere dood voor het plegen van hoog-verraad in 1973 vanwege het niet uitvoeren van een beveel om een tegenstander van maarschalk Tito, de algemeen-secretaris van de illegale Marxistisch-Leninistische communistische partij in de persoon van Vladmir Dapcevic te vermoorden en vanwege bloedwraak van o.m. familieleden van drie landgenoten die destijds bij dat schietincident in Amsterdam de dood vonden. Voor die zaak en andere zgn. misdaden heeft hij meer dan 18 jaar onterecht in ons land vastgezeten.

Hij was in Nederland getrouwd met de vrije kunstenares Iris de Vries, die onder verdachte omstandigheden op 10 januari 2006 in het Onze  Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam is gestorven.
Links

Geen opmerkingen:

Een reactie posten