woensdag 19 oktober 2022

HERDENKING MOORD OP THEO VAN GOGH - WOENSDAG 2 NOVEMBER 2022


Gedeeld met Openba
DEEL 1
LOCATIE: het plaats delict op de Linnaeusstraat schuin tegenover het Hotel Manor, Amsterdam-Oost,
ca. 14.30-15.00 uur
1 MINUUT STILTE
SPREKERS
BLOEMLEGGING
WELKOMSTWOORD EN BERICHT OVER DE VOORTGANG “BURGERINITIATIEF HERDENKINGSSTEEN” DOOR JENNIFER VETTER NAMENS DE ORGANISATOREN
Dit initiatief behelst “een verzoek aan de Gemeenteraad van Amsterdam om op het plaats delict van de moord door Mohammed Bouyeri van Theo van Gogh op 2 november 2004, op de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost, een herdenkingssteen te plaatsen. Graag ondertekenen s.v.p.
DEEL 2
LOCATIE: Amsterdamse Oosterpark bij het beeld "DE SCHREEUW"
ca. 15.15-16.00 uur( ongeveer)
1 MINUUT STILTE
BLOEMLEGGING
SPREKER
DE HEER ROBERT JAN KELDER
BERICHT OVER DE VOORTGANG VAN HET BURGERINITIATIEF “SPEAKERS CORNER” NAMENS DE ORGANISATOREN EN TEVENS PRESENTATIE VAN EEN TWEEDE EDITIE VAN DE IN 2012 VERSCHENEN TRUE CRIME “DOODLOPENDE WEG” VAN WIJLEN SLOBODAN R. MITRIC, BETER BEKEND C.Q. MISKEND ALS KARATE BOB, OVER DE MACABERE MACCHIAVELLISCHE ACHTERGRONDEN VAN WAT ALS EEN STAATSLIQUIDATIE MOET WORDEN BESCHOUWD.
Dit initiatief is eveneens gericht aan de Gemeenteraad van Amsterdam en behelst een verzoek om een openbare sprekershoek in te richten bij het monument De Schreeuw in het Amsterdamse Oosterpark ter nagedachtenis aan de moord op Theo van Gogh, kampioen van het Vrije Woord, zoals hij ook wel wordt genoemd.
Beide petities kunnen door iedereen ondertekend worden, met name de inwoners van Amsterdam vanwege de juridische voorwaarden dat er minstens 200 ondertekeningen van Amsterdammers moeten zijn om de petities als burgerinitiatieven op de agenda van de Gemeenteraad te kunnen plaatsen. Beide initiatieven hebben deze quota nog niet bereikt.
SPREKERS
Ieder die zich geroepen voelen iets bij te dragen
Informatie: Deze herdenking is weer een samenwerking tussen Willehalm Stichting te Amsterdam en de Stichting Beeld van Pim, Stichting Vrienden van Pim Fortuyn en de Pim Fortuyn Foundation in Rotterdam (Email: beeldvanpim@live.nl ; ov-pim@live.nl ; Tel. 06-16 83 85 90/ 020 67 11 531) (http://WillehalmInstituut.blogspot.nl;
Email: willehalm@gmail.com; Tel. 06-23 55 95 64).
Op deze blog zijn enkele berichten van eerdere herdenkingen vanaf 2012 te lezen met links naar YouTube opnamen.
INDIEN VAN TOEPASSING - INZAKE CORONA VIRUS GELDEN OOK HIER DE RIVM REGELS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten